0
Pasta med kødboller, parmesan og salat

Pasta med kødboller, parmesan og salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hvis du vil, kan du tilføje et æg til kødbollerne.

Og husk altid, at godt med peber er dejligt!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

løghakket grisekød 4-7%parmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Kødboller

Riv parmesanen fint (gem halvdelen til servering), og løget groft.

Rør kødet med løg, halvdelen af parmesanen, salt og peber, og saml evt. farsen med lidt mel. Tilsæt evt. et æg, hvis du har.

Lav kødboller på størrelse med 5-kroner, tril dem i mel, og steg dem gyldne og gennemtilberedte i rigeligt olivenolie på en varm pande i ca. 8-10 min. 

 

spaghetti, 50% fuldkornbladsellerihvidløgflåede og hakkede tomaterlaurbærblade
7 min.
Pasta og tomatsauce

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den i ca. 10. min., til den er al dente.

Hak bladselleri og hvidløg fint, og sautér begge dele i olivenolie på en varm pande i 2-3 min., uden de tager farve. Tilsæt flåede tomater og laurbærblade.

Krydr med salt, peber og et nip sukker, lad saucen koge i 5-7 min., og smag til. 

tomaterrød peberfrugtrucola
14 min.
Salat

Skær tomat og peberfrugt i grove chunks. Anret begge dele sammen med rucola, og krydr med salt, peber, olivenolie og eddike. 

24 min.
Anretning

Vend den kogte pasta med tomatsaucen (spæd evt. med en smule kogevand), og kog sammen i 1 min. Vend forsigtigt kødboller i, lad det lune sammen, og smag til. 

Anret pasta med kødboller i dybe tallerkener. Top med parmesan, og servér straks med salat til. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?