Befri peberfrugten for stilk, kerner og ribber og skær den i tern. Trim løgene, del dem i en hvid og en grøn halvdel og snit den hvide del i ½ cm tykke skiver. Pil hvidløgene og hak dem groft.
Hak også mandlerne groft og rist dem let på en tør pande.
Kom olien på, varm den lige igennem og tilsæt peberfrugt, hvide løg og hvidløg og sauter ved middelsvag varme til al væden er væk og løgene næsten er karamelliserede. Hæld eddike på og lad det koge væk. Tilsæt tomater, chiliflager, salt og peber og lad det igen simre ved middelhøj varme til væden er kogt væk og der ligger et lag olie på overfladen.
Kog imens pastaen al dente som anvist på emballagen og snit den grønne løgtop i fine ringe. Blend peberfrugtsaucen helt glat med en stavblender og smag til. Hæld vandet fra pastaen, men lad godt 1 dl væde blive tilbage i gryden. Kom peberfrugtcreme ved, vend godt rundt og smag til med salt og peber. Anret pastaen og drys med løgtop og gerne masser af grofthakket basilikum. Kan også spises kold som frokostsalat med brød til.
Kundekommentarer ()