0
Pasta med lange i spicy tomatsauce med sprød glaskål og æble

Pasta med lange i spicy tomatsauce med sprød glaskål og æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
langefilet uden skindsalt
1 min.
Pastaen og fisken

Sæt saltet vand over at koge til pastaen. 

Skær fisken i grove stykker, og krydr den godt med salt. 

gulerodløgchilipulversort peberolivenolie, ekstra jomfrubouillontomatpuré
5 min.
Chilisaucen

Pil løget, skræl guleroden, og hak begge dele groft. 

Varm en gryde eller pande op ved middelhøj varme. Steg chilipulveret (pas på med mængden - den er hot) i 1/2 spsk. olie pr. person i 30 sek. Tilsæt gulerod og løg, og lad det stege under omrøring i 5 min. Tilsæt tomatpastaen, og lad det stege yderligere 1 min. Tilsæt 1/2 dl. vand pr. person og bouillonpulveret, og lad det simre i ca. 10 min. under låg. 

2 min. før servering tilsættes fisken, hvorefter saucen smages til med salt og peber. 

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken. 

rødt æbleglaskåleddike
20 min.
Salaten

Skræl glaskålet, og skyl det grundigt sammen med æblet. 

Skær dem i så tynde skiver som muligt, og vend dem i 1/2 spsk. olie og 1/4 spsk. eddike pr. person og krydr med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret tomatsovsen med fisken henover. Nydes med æble/glaskålssalaten. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
574 kcal
Fedt:
16,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,85 g
Kulhydrat:
65,7 g
heraf sukkerarter:
16,9 g
Kostfibre:
13,6 g
Protein:
36,9 g