
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
TIP: Det er ikke alle, der er vilde med at fisken er blandet i sauce. Hvis du mig din familie ikke er fans, kan du stege eller dampe fisken ved siden af.
1. Sæt vand over til pasta
2. Del broccolien i buketter. Skræl stokken og skær den i stave. Steg dem i olivenolie på en varm pande, ved middel varme. Steg i 10-12 min. Tilsæt gerne en smule vand, så broccolien dampsteger.
2. Kog spaghetti i rigeligt, kogende, saltet vand. Ca. 10 min. Afdryp men gem vandet.
3. Pil hvidløg mig snit det fint. Skær stilkene af basilikummen. (gem toppen til servering). Sautér både hvidløg og basilikumsstilke i rigeligt olivenolie på en varm pande.
4. Tilsæt hakkede tomater og lidt kogevand fra pastaen. Lad saucen koge i 4-6 min. Smag til med peber, evt. salt og evt. et nip sukker.
5. Del fisken i 1-2 stykker pr. person. Læg den i saucen, dryp med lidt olivenolie og sæt låg på. Damp fisken næsten færdig.
6. vend pasta i saucen, kasser basilikumsstilken og vend det hele rundt, så fiekn brydes. Smag til.
7. Anret broccolien på et lille fad, top med fint revet parmesan.
8. anret pasta i dybe tallerkner. Top emd basilikum og evt. mere olivenolie. Servér straks.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften