0
Pasta med kuller i tomatsauce og dampet broccoli med parmesan

Pasta med kuller i tomatsauce og dampet broccoli med parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TIP: Det er ikke alle, der er vilde med at fisken er blandet i sauce. Hvis du mig din familie ikke er fans, kan du stege eller dampe fisken ved siden af. 

spaghettibroccoli
1 min.
Pasta og broccoli

1. Sæt vand over til pasta 

2. Del broccolien i buketter. Skræl stokken og skær den i stave. Steg dem i olivenolie på en varm pande, ved middel varme. Steg i 10-12 min. Tilsæt gerne en smule vand, så broccolien dampsteger. 

2. Kog spaghetti i rigeligt, kogende, saltet vand. Ca. 10 min. Afdryp men gem vandet.

hvidløgbasilikumflåede og hakkede tomaterkullerfilet uden skind
6 min.
Sauce og fisk

3. Pil hvidløg mig snit det fint. Skær stilkene af basilikummen. (gem toppen til servering). Sautér både hvidløg og basilikumsstilke i rigeligt olivenolie på en varm pande. 

4. Tilsæt hakkede tomater og lidt kogevand fra pastaen. Lad saucen koge i 4-6 min. Smag til med peber, evt. salt og evt. et nip sukker. 

5. Del fisken i 1-2 stykker pr. person. Læg den i saucen, dryp med lidt olivenolie og sæt låg på. Damp fisken næsten færdig. 

6. vend pasta i saucen, kasser basilikumsstilken og vend det hele rundt, så fiekn brydes. Smag til. 

18 min.
Anretning

7. Anret broccolien på et lille fad, top med fint revet parmesan. 

8. anret pasta i dybe tallerkner. Top emd basilikum og evt. mere olivenolie. Servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.