0
pasta med kylling, tomat, salvie og parmesan

pasta med kylling, tomat, salvie og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kog altid din pasta i rigeligt og saltet vand. Vandet bør være så salt som Vesterhavet. Kog den ret al dente og lad den simre med på panden så den kan suge smag fra sauce og kylling. Så får du den absolut bedste oplevelse. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rigatoni, 50% fuldkornløghvidløgHopballe Mølle kylling, bryst i terncherry- eller blommetomatersalvie
1 min.
Pasta og kylling

Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente: 8-10 minutter. 
Afdryp den når den er klar men gem en del pastavand. 

Hak imens løg og hvidløg fint. Sautér begge dele i rigeligt olivenolie i en stor, dyb pande. De skal ikke tage farve, men klare let. Tilsæt kylling og steg ved middel-høj varme i 10-12 min. Skær tomaterne i kvarte, tilsæt dem sammen med salvieblade og lad det hele stege sammen i ca.3-5 min. eller til kyllingen er gennemtilberedt. 

hjertesalatagurknektariner
12 min.
Salat

Klargør imens salaten.

Snit salaten og anret den på et fad. Skær agurken og nektarinerne i tern og top begge dele på salaten. Dryp med olivenolie, eddike og krydr med salt og peber lige inden servering. 

Pasta del 2 og anretningen

Tilsæt evt. en smule hvidvin til kyllingen. Kog op. Kom pasta på panden sammen med 1-2 dl kogevand. Lad det hele simre sammen og krydr med salt og peber. Spæd med mere kogevand, hvis behov og tilsæt gerne lidt olivenolie.

Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med revet parmesan og servér straks med salat til. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?