0
Pasta med kylling, tomat, salvie og parmesan

Pasta med kylling, tomat, salvie og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Kog altid din pasta i rigeligt og saltet vand. Vandet bør være så salt som Vesterhavet.

Kog den ret al dente, og lad den simre med på panden, så den kan suge smag fra sauce og kylling.

Så får du den absolut bedste oplevelse. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rigatoni, 50% fuldkornløghvidløgKylling i strimlercherry- eller blommetomatersalvie
1 min.
Pasta og kylling

Kom pastaen i kogende saltet vand, og kog den i ca. 8-10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem lidt pastavand til senere. 

Hak løg og hvidløg fint, og sautér begge dele i rigeligt olivenolie i en stor dyb pande. De skal ikke tage farve, men klare let.

Tilsæt kylling og steg ved middel-høj varme i 10-12 min.

Skær tomaterne i kvarte, tilsæt dem sammen med salvieblade, og lad det hele stege sammen i ca. 3-5 min., eller til kyllingen er gennemtilberedt. 

hjertesalatagurknektariner
12 min.
Salat

Snit salaten, og anret den på et fad.

Skær agurken og nektarinerne i tern, og top begge dele på salaten.

Dryp med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber lige inden servering. 

Pasta del 2 og anretningen

Tilsæt evt. en smule hvidvin til kyllingen, kog op, og kom pasta på panden sammen med 1-2 dl kogevand. Lad det hele simre sammen, og krydr med salt og peber.

Spæd med mere kogevand, hvis behov, og tilsæt gerne lidt olivenolie.

Anret pastaen i dybe tallerkener. Top med revet parmesan, og servér straks med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.