Pil løget, skyl squashen grundigt, og riv det hele på den grove side af et rivejern.
Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og hak den groft.
Sæt saltet vand over at koge til pastaen.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, steges fisken i 1 tsk. olie pr. person med skindsiden på panden. Lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Kom løg og squash i panden, og steg det i 5 min. under omrøring. Tilsæt 1/2 spsk. mel pr. person, og rør det godt ud i grøntsagerne. Tilsæt mælken langsomt under omrøring, indtil sovsen får en god cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis sovsen er for tyk. Kom brud af laksen tilbage i sovsen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, hæld laksesovsen henover, og top med revet ost og persille.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften