Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten
Sæt vand over til pasta.
Skær koteletterne i små mini tern. Steg kødet gyldent i rigeligt olivenolie i en dyb pande. Ca. 4 min.
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern, snit bladselleri og hvidløg fint. Kom det hele i panden med gris og tilsæt rosmarin og evt. mere olivenolie. Lad det sauterer i yderligere 3-5 min. Krydr undervejs med salt og peber og afslut evt. med 1/2-1 dl hvidvin hvis du har.
Hak tomaterne og kom dem med i retten. Lad det hele simre i yderligere 4-5 min.
Kom pastaen i kogende, saltet vand. Vandet skal være så salt som Vesterhavet. Kog den al dente. Ca. 10 min. Afdryp den men gem vandet.
Rør en dressing af 2-3 spsk. lys eddike, 1/2-1 spsk. flydende honning og 2.3 spsk. olivenolie.
Pluk salaten. Skær abrikoserne i mundrette stykker. Anret begge dele på et fad og krydr med salt og peber. dryp med dressingen lige inden servering.
Vend pastaen i lyn raguen lige inden servering og tilsæt ca. 1/2-1 dl vand pr. 2 personer. Lad det hele simre sammen i 2-4 min.
Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med revet parmesan og servér straks med salat til.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften