0
Pasta med lyn ragu af gris og salat med platerinas (flade nektariner)

Pasta med lyn ragu af gris og salat med platerinas (flade nektariner)

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kotelet af grisgulerødderbladsellerihvidløgrosmarintomater
1 min.
Lyn ragu

Skær koteletterne i små mini tern., og steg dem gyldne i rigeligt olivenolie i en dyb pande i ca. 4 min.

Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.

Snit bladselleri og hvidløg fint.

Kom det hele i panden med kotelet, og tilsæt rosmarinkviste og evt. mere olivenolie.

Lad det sautere i yderligere 3-5 min. Krydr undervejs med salt og peber, og afslut evt. med 1/2-1 dl hvidvin, hvis du har. 

Hak tomaterne, og kom dem med i retten.

Lad det hele simre i yderligere 4-5 min.

Tag rosmarinkvistene op, og kassér dem. 

rigatoni, 50% fuldkorn
10 min.
Pasta og salat

Kog pastaen i saltet vand (så salt som Vesterhavet), og kog den i ca. 10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem kogevandet. 

Rør en dressing af 2-3 spsk. lys eddike, 1/2-1 spsk. flydende honning og 2-3 spsk. olivenolie.

Pluk salaten, og skær de flade nektariner i mundrette stykker.

Anret begge dele på et fad, og krydr med salt og peber. Dryp med dressingen lige inden servering. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
24 min.
Anretning

Vend pastaen i lyn raguen lige inden servering, og tilsæt ca. 1/2-1 dl vand pr. 2 personer. Lad det hele simre sammen i 2-4 min. 

Anret pastaen i dybe tallerkener, top med revet parmesan, og servér straks med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

En platerina er en stenfrugt, som er en hybrid mellem nektarin og den flade fersken (paraguayo). Den har en flad og rund form med glat, hårløs skræl og et sødt, saftigt frugtkød. Smagen kombinerer nektarinens sprødhed med paraguayoens karakteristiske sødme. Frugten dyrkes især i Spanien. Den er rig på vitamin C, fibre, vand og antioxidanter samt mineraler som calcium og magnesium.