0
Pasta med oksekød i tomat og fløde med tomatsalat med æble

Pasta med oksekød i tomat og fløde med tomatsalat med æble

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ekstra cremet og lækker ret med fløde :-)

Kog altid pasta i rigeligt og ret saltet vand, så får du det bedste resultat. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rigatoni, 50% fuldkorn
1 min.
Pasta

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den ca. 10 min., til den er al dente. 

champignonsløghvidløgtomatpurétomaterfløde 38% (piskefløde)oksekød i strimler
2 min.
Oksekød i flødesauce

Varm en stor pande op, kom olivenolie på, og brun kødet ved super høj varme ganske kort. Krydr med salt og peber, og tag kødet af varmen. 

Rengør champignons grundigt, og skær dem i skiver. Snit løg og hvidløg fint. Varm panden op igen med mere olie, og sautér champignons, løg og hvidløg i 1-2 min. 

Kom tomatpuré på panden, og lad den varme kort. Skær halvdelen af de store tomater i små tern, kom dem med på panden og tilsæt fløde. 
Krydr med salt og peber, og lad det hele simre 2-5 min. 

Vend afdryppet pasta på panden med fløde og grøntsager. Spæd med pastavand hvis behov. Smag til, og vend kødet i lige inden servering. 

bredbladet persillecherry- eller blommetomaterrødløgæblertomater
12 min.
Tomatsalat med æble

Skær de sidste store tomater i grove chunks. Halvér de små tomater, og skær æbler i både. Snit rødløg i tynde skiver, og hak persille groft.

Vend det hele sammen med lidt olivenolie, lys eddike, et nip sukker, salt og peber, og anret salaten på et fad. 

18 min.
Anretning

Anret pasta i dybe tallerkener, og servér straks med tomatsalat ved siden af. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?