0

Pasta med ricotta, gris og parmesan

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

grisekød i strimlerrigatoni
1 min.
gris og pasta

Skær evt. grisen i mindre stykker. Sæt vand over til pasta. 

Steg den gylden og gennemstegt i olivenolie i en varm dyb pande. Ca. 6-7 min. Krydr kødet med salt og tag det af panden.

Kom pasta i kogende, saltet vand og kog den al dente. Ca. 10 min. 

 

hvidløggulerøddersquashsalvietomaterfrisk ricotta
6 min.
Grønt

Snit hvidløg fint. Skær gulerødder og squash i små tern. Hak lidt salvie efter smag. 

Sautér det hele i rigeligt olivenolie i den varme pande fra kødet. Ca. 5 min. Krydr med salt mig peber. Skær tomaterne i tern. tilsæt kød og tomater og ricotta og lad det hele simre sammen. 

Afdryp pastaen. Vend den i retten sammen med kogevand. Ca. 1/2 dl pr. 1-2 personer. Lad det hele simre sammen i 2.3 min. Smag til med salt, peber og olivenolie. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
24 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med revet parmesan og nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.