0

Pasta med ristet broccoli, grønne bønner og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Nip bønnerne, skær dem i ½ cm små stykker og kog dem i letsaltet vand i 5-7 min. Sæt vandet til pastaen over og koge med salt. Del broccolien i små buketter. Varm lidt olie op i en pande og rist broccolien 2 min. Kom finthakket hvidløg, citronsaft, salt og peber ved og rist til broccolien er pletvis gylden - den skal stadig være sprød i strukturen, men have tage lidt farve. Kom pastaen i vandet og kog som anvist på pakken. Vend dem varme pasta, broccoli, bønner og parmesan sammen og smag til med salt og peber. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.