0
Pasta med spicy pølse og cremet tomatsauce

Pasta med spicy pølse og cremet tomatsauce

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En simpel pastaret med en ekstra lækker, krydret pølse. 

I stedet for at bruge grøntsagerne som snackgrønt, kan du skære peberfrugt og gulerødder småt, vende begge dele med olivenolie og eddike, og med rucola lige inden servering, til en lille fyldig og sprød salat. 

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghetti, 50% fuldkornsalame ventrizina piccante
1 min.
Pasta og spicy pølse

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den ca. 10 min., til den er al dente. Afdryp pastaen, men gem lidt af kogevandet.

Pil skindet af pølsen, skær den i tern, og sautér i rigeligt olivenolie på en dyb pande. Den skal ikke blive hård, men smide lidt fedt, og mørne let. Tag pølsen op, og gem fedtet i panden. 

hvidløgcherry- eller blommetomaterløgfløde 38% (piskefløde)
4 min.
Cremet tomatsauce

Snit hvidløg i tynde skiver, og hak løg fint. Sautér begge dele i olivenolie og fedtet fra pølsen på den dybe pande i ca. 2 min. De skal ikke tage farve, men mørne let.

Skær tomaterne i kvarte, kom dem på panden, og sautér i et par minutter. Tilsæt fløde, og lad saucen simre. Krydr med salt og peber undervejs. 

Tilsæt pasta samt lidt kogevand, og lad det hele snurre et par minutter sammen (pastaen skal stadig være al dente). Tilsæt pølsen, smag til, og spæd med mere kogevand hvis behov. 

gulerødderrød peberfrugt
15 min.
Grønt

Skræl eller skrub gulerødderne, og skær gulerødder og peberfrugt i stave. Anret begge dele på et fad. 

rucola
19 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkener, top med rucola, og servér med snackgrønt, olivenolie og eddike. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?