0

Pasta med spidskål, kogt skinke og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Fjern de grove yderblade på kålen, del det i kvarte og fjern stokken. Snit resten i fine tynde strimler og giv dem et kort opkog i letsaltet vand. Kog pastaen al dente som anvist på pakken. Skær tomater og skinke i 1x1 cm tern. Pisk fløde, æg, maizena og revet muskat sammen i en gryde og varm det forsigtigt op til det tykner let. Rør spidskål, tomattern og skinke i og varm igennem. Rør den varme pasta og parmesan i og smag til med salt og peber. Server straks med en sprød grøn salat til eller som tilbehør til kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.