Denne ret er super nem og hurtig.
Er du typen, der bare vil have det hele i dybe tallerkener, så smid det hele sammen.
Men fortæl aldrig en italiener, at du spiser parmesan på pasta med fisk.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt straks vand over til pasta.
Riv squash groft, og snit hvidløg i tynde skiver.
Sautér squash og halvdelen af hvidløget i rigelig olivenolie i en dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde sammen. Tilsæt lidt revet citronskal og ricotta.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand i ca. 10 min., til den er al dente. Gem lidt af kogevandet til saucen.
Sautér resten af hvidløget i rigeligt olivenolie, vend ærter i, og smag til med citronsaft og salt.
Skær fisken i stykker, så der bliver 1-2 stk. pr. pers.
Vend stykkerne i mel, og steg dem i olivenolie på en varm pande i ca. 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og akkurat gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Vend pastaen med squashsaucen, tilsæt 1-2 dl kogevand, og lad den simre i 1-2 min. Smag til med salt og peber.
Anret ærter på tallerkener, og top med fisk.
Anret pasta i dybe tallerkener. Riv parmesan over, dryp evt. med olivenolie, og krydr med peber.
Servér begge dele straks.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften