0
Pasta med squash og ricotta og lange med lune ærter

Pasta med squash og ricotta og lange med lune ærter

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Retten her er super nem ohm hurtig. Er du typen, der bare vil have det hele i dybe tallerkner. Så smid det hele sammen  - men sig aldrig til en italiener, at du spiser parmesan på pasta med fisk. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spaghetti, 50% fuldkornsquashhvidløgcitronfrisk ricotta
1 min.
Pasta og squashsauce

Sæt straks vand over til pasta. 

Riv squashen groft. Snit alt hvidløg i tynde skiver. brug halvdelen til pasta og halvdelen til ærter. 

Sautér squash 1/2 af hvidløget i rigeligt olivenolie i en dyb pande. Det skal ikke tage farve men falde sammen. Tilsæt lidt revet citronskal og ricotta. 

Kog imens pastaen i rigeligt, kogende, saltet vand til den er al dente. Ca. 10 min. 

 

hvidløgcitronærter, frostlangefilet uden skind
10 min.
Ærter og fisk

Sautér resten af hvidløget i rigeligt olivenolie. Vend ærter i og smag til med citronsaft og salt. 

Skær fisken i flotte stykker. 1-2 pr. person. Vend den i mel og steg den gylden og akkurat gennemstegt i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber. 

Vend imens pasta med squashsaucen. Vend 1-2 dl kogevand med i saucen og lad den simre sammen i 1-2 min. Smag til. 

21 min.
Anretning

Anret ærter på tallerkner. Top med fisk. 

Anret pasta i dybe tallerkner. Riv parmesan over og dryp evt. med mere olivenolie og krydr med peber. 

Servér begge dele straks. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?