0
Pasta med squash, røget mørbrad og grillede cherrytomater

Pasta med squash, røget mørbrad og grillede cherrytomater

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Allergener:
Æg, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
salt
1 min.
Pasta

Sæt en gryde med vand og godt med salt over at koge til pastaen.

squashløgbredbladet persille
3 min.
Grøntsagerne

Skyl squashen, persille og cherrytomaterne og pil løget. Flæk løget og squashen og riv på den grove side af et rivejern. Hak persillen groft.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailolivenolie, EVOOsalt
10 min.
Tomaterne

Sæt en pande over ved høj varme og steg cherrytomaterne hele i 1 tsk. olie person i ca. 5 min. Sluk for varmen og krydr med salt.

pasta
15 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken, men undlad at kassere kogevandet. Det skal bruges til saucen.

røget grisemørbradfløde 9%
20 min.
Pastasauce

Varm en stor gryde op ved middel varme. Skær kødet i mindre stykker og steg det sammen med løget og squashen i ca. 4 min under omrøring. Tilsæt kaffefløden og pastaen og rør godt rundt. Hvis retten bliver for tør, så tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen. Hvis der er for meget væske, skal retten være lidt længere tid over varme, så væsken kan fordampe. Smag til med salt.

sort peberparmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener og top med tomater, revet parmesan, den hakkede persille og et godt skud peber. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
523 kcal
Fedt:
19,8 g
Kulhydrat:
58,6 g
Kostfibre:
10,4 g
Protein:
25,8 g