0

Pasta med tomater, snackærter, bacon, pecorino og pinjekerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver cherrytomaterne og vend dem med olie, salt og peber. Sæt dem på bagepapir og bag dem ved 175 grader i 15 min. Sæt en stor gryde velsaltet vand over til pasta. Skær ærterne i ½ cm brede stykker med skrå snit, giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand og skyl under koldt vand. Skær baconen i tern og rist dem gyldne, men ikke sprøde på en tør pande. Kog pastaen som anvist på pakken. Rens porrerne, snit dem tyndt og kom dem ved baconen. Sauter til de er bløde og møre og hæld fløden på. Kog op til fløde tykner let og rør revet pecorino i. Smag saucen til med salt og peber og vend den drænede pasta i. Anret i en skål og drys med bagte tomater, ærter, pinjekerner og evt. strimlet basilikum. Server som den er med godt brød til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.