Super simpel pastaret med dejlig tun, og en sprød og saftig chop-chop salat, hvor alt er skåret i ret små stykker.
Du kan selvfølgelig skære grønt til salaten, som du vil, men jeg elsker denne måde.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom pastaen i en gryde med rigeligt godt saltet, kogende vand, og kog den al dente.
Snit bladselleri, og hak løget fint (gem halvdelen af løget til pastaretten). Skær agurk og peberfrugt i små tern.
Vend bladselleri, halvdelen af løget, agurk og peberfrugt sammen med lidt olivenolie, eddike, salt og peber.
Rør creme fraichen med lidt salt og evt. en anelse dijonsennep, hvis du har.
Snit hvidløg i tynde skiver, knus chilien, og sautér begge dele sammen med resten af de hakkede løg i rigelig olivenolie på en varm, dyb pande. Hvidløget må gerne blive en anelse gyldent, men kun en anelse.
Hak persillen.
Dræn pastaen, og tilsæt den kogte pasta på panden sammen med 1 dl af kogevandet, til at starte med. Tilsæt mere olivenolie, og lad pastaen koge op på panden. Vurdér om der skal mere kogevand ved.
Tilsæt tun, vend det med på panden, og smag til med salt og peber.
Vend den varme pasta med persille lige inden servering, og anret den i dybe tallerkener. Dryp gerne med lidt olivenolie, og krydr med peber.
Servér pasta med chop chop salat og cremefraichedressing.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet
Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.
Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.
Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.
Kundekommentarer ()