
Denne tun er min favorit! Den ligger i en dejlig olie med fennikelfrø, som du endelig skal bruge, når du tilbereder din ret.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær auberginen i skiver, og steg den i rigeligt olivenolie på en varm pande, til den er gylden. Krydr med salt.
Kog pastaen i saltet vand i ca. 10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, og gem det til senere.
Halvér tomaterne, og skær rødløg i tynde skiver.
Tip: Du kan sagtens stege auberginer i en ovn, hvis du ikke orker, at have så mange ting på komfuret.
Hak hvidløg fint, og åben dåserne med tun.
Hæld olien fra tunen i en sauterpande, og varm den op.
Steg hvidløg gyldent i olien, kom den kogte pasta ved sammen med 1-2 dl pastavand, og lad det simre sammen kort.
Tilsæt tun i brud, smag til med salt, peber, lidt citronskal og -saft, og vend straks groftplukket persille i.
Anret tomater, aubergine og rødløg på et fad, top med brud af mozzarella, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Afslut evt. med lidt god balsamico, hvis du har.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet
Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.
Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.
Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.
Kommentarer og forslag til opskriften