0
Pasta med tun og lun auberginesalat med mozzarella

Pasta med tun og lun auberginesalat med mozzarella

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Denne tun er min favorit! Den ligger i en dejlig olie med fennikelfrø, som du endelig skal bruge, når du tilbereder din ret. 

Du kan sagtens stege auberginer i en ovn, hvis du ikke orker, at have så mange ting på komfuret. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginespaghetti, 50% fuldkorncherry- eller blommetomaterrødløg
1 min.
Auberginesalat og pasta

Skær auberginen i skiver, og steg den i rigeligt olivenolie på en varm pande (eller steg den i en varm ovn), til den er gylden. Krydr den med salt. 

Kog pastaen i saltet vand i ca. 10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem kogevandet. 

Halvér tomaterne, og skær rødløg i tynde skiver. 

hvidløgskipjack tun i økologisk olivenoliecitronbredbladet persille
8 min.
Pasta med tun

Hak hvidløg fint, og åben dåserne med tun.

Hæld rigeligt med olie fra tunen i en sauterpande, og varm den op.

Steg hvidløg en smule gyldent i olien, og kom den kogte pasta ved sammen med 1-2 dl pastavand. Lad det simre sammen kort.

Tilsæt tun i brud, smag til med salt, peber, lidt citronskal og -saft, og vend straks groftplukket persille i. 

23 min.
Anret

Anret tomater, aubergine og rødløg på et fad, top med brud af mozzarella, dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.

Afslut evt. med lidt god balsamico. 

Servér straks pasta og salat.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?