0
Pasta og gris i cremet tomatsauce med appelsinsalat

Pasta og gris i cremet tomatsauce med appelsinsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Justér selv, hvor stærk din ret skal være.

Undlad evt. helt chili, hvis I ikke bryder jer om spice.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rigatoni, 50% fuldkorngrisekød i strimlerhvidløgcherry- eller blommetomaterpeperoncino chili, hel & tørretfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Pasta og gris

Kog pastaen i saltet vand i ca. 8-10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem lidt kogevand til senere. 

Brun kødet i rigeligt olivenolie i en dyb pande, og krydr med salt.

Snit hvidløg i skiver, og skær tomaterne i halve eller kvarte.

Kom begge dele i panden med kødet, og sautér kort. Krydr med salt, peber og lidt knust chili, kom fløde ved, og kog op. 

hjertesalatblodappelsinrødløg
10 min.
Salat

Pluk salaten, og anret den på et fad.

Skær skrællen af appelsinen, og skær appelsinen i skiver. Skær rødløg i tynde skiver. 

Anret begge dele ovenpå salaten.

 

babyspinat
13 min.
Anretning

Vend den kogte pasta med sauce og gris, tilsæt 1 dl kogevand og spinat, og kog op.

Smag til med salt, peber og en sjat olivenolie, og tilsæt evt. mere kogevand, hvis det tykner for meget.

Dryp salaten med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber. 

Anret pastaen i dybe tallerkener, og servér straks med salat til.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Peperoncino er en italiensk chili med god styrke, der kan bruges hele i gryderetter og marinader eller hakkes fint. Når din ret har tilpas styrke, kan du evt. fiske chilierne op igen. Peperoncino er dyrket på Sicilien i Italien. Syditalienske peperoncinis varierer normalt fra 15.000-30.000 på Scoville-skalaen. 
Peperoncino er populær i det syditalienske køkken (Calabrien), hvor de blandet andet bruges i 'Bomba Calabrese' - en spicy pesto der bruges som dip eller som smørelse på brød. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?