0
Pasta penne med kuller i tomatsovs med revet ost og persille

Pasta penne med kuller i tomatsovs med revet ost og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Forbered fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm. stykker og krydr dem godt med salt. Gem til senere.

løggulerod
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden og løget groft og overfør til en gryde med 1 spsk. olie pr. person.

Steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

persille
10 min.
Hak persillen

Hak persillen groft.

penne pasta
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

persilleSkagenfood tomatsugo
20 min.
Tilsæt sugoen

Hæld sugoen i løget og gulerødderne og få det op at simre.

Kom fisken i og lad det simre i ca. 4-5 minutter, indtil det begynder at flage.

Tilsæt persillen og smag sovsen til med salt og peber.

Bøllingsø ost
25 min.
Anretning

Fordel pastaen i skålen og anret tomatsovsen henover. Toppes med revet ost.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
565 kcal
Fedt:
19,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
54,6 g
heraf sukkerarter:
16 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
40 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?