0
Pasta sedani med røget mørbrad og ricotta

Pasta sedani med røget mørbrad og ricotta

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerod
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Hak gulerod og halvdelen af løget i små stykker. Spred dem ud på bagepladen, vend dem med 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. 

Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve.

løghvidløgrøget grisemørbradtomatpassata
10 min.
Rør tomatsovsen

Skær mørbraden i små tern, og overfør dem til en gryde med 1 spsk. olie pr. person. Steg kødet ved middelhøj varme, indtil det får godt med farve og bliver sprødt. Tag kødet af varmen, og overfør det til en tallerken med fedtsugende papir.

Hak resten af løget og hvidløget groft, og steg det i samme gryde i 2-3 min., indtil det bliver gyldent.

Hæld tomatpassataen i, og lad sovsen simre i 10 min. Smag til med salt og peber.

sedani, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

frisk ricotta
25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret tomatsovs, stegt mørbrad, bagte grøntsager og ricotta henover.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
27,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,9 g
Kulhydrat:
58 g
heraf sukkerarter:
15,3 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
23,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?