0

Pasta Pesto med grønne bønner og tomatcrostini

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde velsaltet vand over til pastaen. Nip bønnerne og skyl dem godt. Kom et skvæt olie og pastaerne i, når vandet koger og sæt uret som anvist på emballagen. Kom bønnerne ved de sidste 5-7 min. af kogetiden. Hæld væden fra, men gem 1 dl af kogevandet. Kom pasta og bønner i en skål, kom pesto, ½ dl kogevand og en håndfuld friskrevet parmesan ved og vend det hele godt rundt. Juster konsistensen med kogevand og smagen med parmesan, salt og peber og server straks med crostinierne og fx en helstegt kylling til.

Crostini: Halver tomaterne, skær blomsten væk, og snit kødet i små tern. Hak hvidløget meget fint, og snit evt. basilikumbladene i tynde strimler. Kom tomater, hvidløg og evt. basilikum i en skål og smag til med olie, salt og peber. Rist brødene godt og fordel tomatblandingen herpå lige inden servering.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?