0
Pasta primavera med kuller og parmesan
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løggulerod
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak løget og gulerødderne fint og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op ved middel varme og steg grøntsagerne i ca. 10 min., indtil de er helt møre.

kullerfilet uden skindhvidløg
10 min.
Skær fisken

Skær fisken i mundrette stykker og krydr med revet hvidløg og godt med salt.

spaghetti, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

ærter, frostfløde 9%
20 min.
Rør sovsen

Kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person i gryden med grøntsagerne og rør det godt rundt.

Tilsæt fløden og ærterne og lad det simre under omrøring, indtil det begynder at blive tykt. Kom fisken i sovsen og lad det simre, indtil fisken begynder at flage.

Smag sovsen til med salt og peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle og anret sovsen henover. Top med revet parmesan.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
534 kcal
Fedt:
21,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,9 g
Kulhydrat:
38 g
heraf sukkerarter:
15,2 g
Kostfibre:
11,4 g
Protein:
41,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?