0

Pastagratin med squash, broccoli, majs og bacon

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær squashen i 1 cm3 tern og del broccolien i fine små buketter. Snit løget i tynde skiver og hak hvidløget fint.

Kog pastaen som anvist på pakken.

Rist baconen på en tør pande til den er gylden og let sprød og kom squash, broccoli, løg og hvidløg ved. Sauter til det er faldet en smule sammen og vend det hele med pasta og majs. Krydr med salt og peber og fordel det hele i et smurt ildfast fad. Pisk fløde, æg og ost sammen og fordel det jævnt henover. Drys med rasp og bag ved 225 grader i ca. 20 min. til toppen er flot gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?