Skær auberginen i 1 cm3 tern og vend dem med sukker, lidt olie, salt og peber. Bred dem ud i ét lag på en bageplade og bag dem ved 225 grader i ca. 20 min. til de er godt gyldne og møre. Kog pastaen som anvist på emballagen. Skær tomaterne i små tern og hak olivenerne groft. Kom soltørrede tomater, pillet hvidløg, balsamico, ½ dl olie og gerne plukket persille i en foodprocessor og kør det helt fint. Vend den lune drænede pasta, auberginetern, tomater, oliven og krydderolie godt sammen og smag til. Server salaten kold eller lun til stegt kød, fisk eller fjerkræ.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften