0

Pastaskrue lasagnette med frisk radicchiosalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Allergener:
Fuldkornshvede

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekød
1 min.
Steg kødet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve. Rør rundt jævnligt.

gulerodløg
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden og løget groft og overfør til gryden med kødet. Lad det stege yderligere 10 min., indtil grøntsagerne bliver møre.

10 min.
Rør kødsovsen

Kom flåede tomater og krydderiblandingen i kødet og få det op at simre. Smages til med salt og peber.

15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på emballagen.

sødmælkkrystal karl
20 min.
Rør mornaysaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset, riv halvdelen af osten i og smag til med salt.

30 min.
Bag retten

Kom pastaen og kødsovsen i et ildfast fad og rør det godt sammen. Hæld mornaysaucen henover og riv resten af osten ovenpå.

Bag retten i ca. 15 min., indtil osten har fået godt med farve.

radicchio
35 min.
Lav salaten

Pil bladene på radicchioen fra hinanden og overfør til en stor skål.

Tilsæt med 1 tsk. olie, 1/2 spsk. balsamico pr. person og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

45 min.
Anretning

Servér lasagnetten med salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Bolognese-krydderi indeholder: 35% oregano 15% sort peber, 15% timian, 15% paprikaflager, 10% laurbærblade, 5% salvie, 3% stjerne anis, 2% muskatnød