0
Pastinak-kartoffelsuppe med sprød bacon og persilleolie

Pastinak-kartoffelsuppe med sprød bacon og persilleolie

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler i ternbouillon (høns)fløde 38% (piskefløde)citron
1 min.
Suppe:

Skræl og skær pastinakker i tern. Smelt lidt smør og olivenolie i en stor tykbundet gryde, og sauter kartofler og pastinakker deri, uden at de tager farve. Krydr med salt og peber. Dæk med vand (brug ca. 2 dl pr. person, du laver mad til), tilsæt bouillonpulver, og lad det simre i ca. 15 minutter. Tilsæt piskefløden, og varm op til kogepunktet. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig høj blender. Smag til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft. Er suppen for tyk, kan du justere med lidt vand/bouillon.

bredbladet persillecitron
5 min.
Persilleolie:

Pluk persillen, og skyl den grundigt i koldt vand. Knug persillen fri for alt vand, og blend den med salt, peber og lidt af din bedste olivenolie. Blend, til du opnår en flot grøn homogen masse. Kom et par dråber citronsaft

Primitivo surdejs bolle med fuldkornbacon i tern
10 min.
Tilbehør & brød

Steg bacon sprødt på en pande.

Lun bollerne i ovnen i 3-4 minutter ved 200 grader varmluft, eller lun dem på en brødrister.

20 min.
Anretning

Hæld suppen i skåle, og top med persille.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?