0

Pastinakcreme med braiseret julesalat og parmesanost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Flæk julesalaterne på langs, skær det inderste af stokken væk - den kan være meget bitter - og del hver halve salat i 3 både. Skræl pastinakkerne, skær dem i tern og kog dem møre i usaltet vand.

Smelt 2 spsk. smør på en pande, læg julesalatbådene på og sauter til de lige har taget lidt farve. Tilsæt finthakket hvidløg og ½ dl vand, læg låg på og lad det simre i 5 min. Tag låget af og simr videre til væden er kogt helt ind om salaterne.

Hæld vandet fra pastinakkerne og blend rødderne sammen med fløde, 2 spsk. smør, lidt salt og peber til en helt glat creme. Smag til med citronsaft, salt og peber og anret cremen i en flot skål. Top med julesalaterne og riv frisk parmesanost henover.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?