Skræl pastinakkerne og skær dem i tynde skiver. Halver æblerne, fjern stilk og kernehus og skær kødet i tynde både. Kom mælk, fløde, fond og timian i en sauterpande, krydr med lidt revet muskat, salt og peber og kog det op. Kom pastinakskiverne deri og kog dem knap møre, ca. 8 min. - kog æblebådene med de sidste 2 min. Tag pastinakker og æbler op med en hulske og kom dem i et lille ildfast fad. Kog flødeblandingen ind til det halve, rør sennep i og smag til med salt og peber. Hæld blandingen over pastinak og æbler, drys med parmesan og bag gratinen ved 200 grader i 20-30 min. til overfladen er gylden og pastinakkerne godt møre. Server til fisk, kød eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften