Skræl pastinakkerne og skær dem og porrerne i skiver. Kom mælk, fløde og fond i en sautepande, krydr med lidt revet muskat, salt og peber og kog det op. Kom pastinak- og porrerskiver deri og kog dem knap møre, ca. 8 min. Tag pastinakker og porrer op med en hulske og kom det i et lille ildfast fad. Kog flødeblandingen ind til det halve, rør sennep i og smag til med salt og peber. Hæld blandingen over grøntsagerne, drys med revet ost og bag gratinen ved 200°C i 20-30 min. til overfladen er gylden og pastinakkerne godt møre.
Server til fisk, kød eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften