0

Pastinaksuppe med gratineret svampe-peberfrugtcrostini (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl pastinakkerne, skær dem i grove tern og hak løgene. Sauter begge dele i lidt olie 10 min. uden at de tager farve. Hæld fonden på og krydr med salt og peber. Kog suppen 15 min. til rødderne er møre og blend den så helt glat. Kom fløde på, smag til og varm den langsomt igennem. Gnid peberfrugterne med lidt olie og grill dem under ovngrillen til skallen bobler og bliver sort. Læg peberfrugterne i en plastpose i 10 min. og træk så forsigtigt skindet af. Fjern stilk og kerner og skær kødet i strimler. Trim østershattene og riv dem i lidt mindre stykker. Rist østershattene ved middelhøj varme til de har taget farve - krydr med salt og peber. Rist brødskiverne og gnid den ene side med hvidløgsfeddet. Dryp med lidt olie og fordel svampe og peberfrugter derpå. Slut af med revet parmesan og gratiner brødene ved 220 grader til osten er smeltet og let gylden. Fordel suppen i 4 dybe tallerkner og server straks med de gratinerede brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.