0

Pastinaksuppe med langtidsbagte cherrytomater og hvidløgsolie (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader og læg de hele fed hvidløg ind med det samme. Halver cherrytomaterne og sæt dem med skærefladen opad på en bageplade. Bland ¼ dl olie, oregano, salt og peber sammen og dryp lidt på hver tomat. Sæt pladen i ovnen og bag tomater og hvidløg ca. 45 min. Skræl pastinakkerne, skær dem i tern og hak løget. Sauter begge dele i lidt olie 10 min. uden at de tager farve. Hæld bouillonen på og krydr med salt og peber. Kog suppen 15 min. til rødderne er møre og blend den så helt glat. Kom fløde på, smag til og varm den langsomt igennem. Tag hvidløget ud, fjern de tørreste yderblade og pres de møre hvidløgsfed ud i en skål. Mos dem med en gaffel og pisk olie i lidt ad gangen til massen er blød og let flydende. Fordel suppen i 4 tallerkner, læg cherrytomater i midten og dryp hvidløgsolien rundt om. Drys gerne med lidt friskhakket persille. Server straks med godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften