0

Pastitsio - græsk lasagne med krydret kødsauce, macaroni og tyk bechamel

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kødsauce: Hak løgene fint og snit de rensede peberfrugter og pølsen i fine tern. Sauter løg og peber i en gryde i olie til løgene er klare. Tag det op af gryden med en hulske og brun i stedet kød og pølse deri. Kom løg og peberfrugt ved igen sammen med chiliflager, laurbærblade, kanelstang, tomater, rødvin, salt og peber og kog det op. Rør godt, skru ned til middel varme og lad det simre et kvarters tid til saucen er blevet tyk og cremet. Fjern laurbærblade og kanelstang, smag til med revet muskatnød og lad saucen køle lidt ned.

Bechamel: Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt ad gangen, så saucen ikke klumper undervejs, og tag gryden af varmen. Del æggene i blommer og hvider og rør blommerne og 1½ dl parmesanost i saucen sammen med lidt friskrevet muskatnød, et nip salt og et godt kværn peber.

Macaroni: Kog pastaen i letsaltet vand i halvdelen af den angivne kogetid. Pisk imens æggehviderne stive og vend resten af parmesanosten deri. Dræn pastaen godt og vend den i æggehvideblandingen.

Samling: Fordel halvdelen af makaroniblandingen i bunden af et smurt ovnfast fad. Fordel al kødsaucen ovenpå og top med resten af makaronien. Smør bechamelsaucen udover og glat overfladen med en dejskraber. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 45 min. til 1 time (til overfladen er gylden og det bobler i kanten). Tag fadet ud og lad lasagnen hvile i 20 min. inden servering.

Server sammen med en sprød græsk salat og en skefuld tzatziki.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.