
Marinering: Rør peanutbutter, finthakket hvidløg, sojasauce, sambal oelek, 2 spsk. limesaft og 3 spsk. olie godt sammen. Del schnitzlerne en gang på midten, læg dem i en frysepose og hæld marinaden i. Luk posen til og gnid kød og marinade godt sammen i posen. Læg kødet på køl i mindst en halv time, men gerne 8-10 timer - mariner fx om morgenen til spisning om aftenen.
Salat: Skær ananaskødet i ensartede tern på ca. 1 cm og vend dem sammen med sukker og vaniljesukker i en lille kasserolle. Kog op under forsigtig omrøring og kog i 1-2 min. Lad dem hvile i 10 min. og tag så ananasstykkerne op med en hulske. Kog væden ind til en tyk sirup og køl den af. Snit kålen (du kan også bruge spidskål) i fine strimler og fenniklen i fine tynde skiver. Vend begge dele sammen med 3 spsk. limesaft, lidt salt og peber og lad dem marinere i 10 min. Snit forårsløg og renset chili i helt tynde skiver. Bland cremefraiche, dijonsennep, salt og peber sammen og smag til med ananassiruppen. Hæld væden fra kål og fennikel og vend ananasstykker, forårsløg, chili og dressing i. Smag til med limesaft, salt og peber og stil salaten køligt indtil servering.
Kød: Læg kødstykkerne på en bageplade og dryp med en smule ekstra olie. Sæt kødet i en 210 grader varm ovn i 12-15 min. - eller til kødet lige er mørt.
Server sammen med lynstegte nudler med gulerødder, svampe og sukkerærter.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften