0

Peberbøf bearnaise med ovnbagte hvidløgsfritter og syrlig rødbedesalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fritter: Skrub kartoflerne godt, skær dem i stave og læg dem i koldt vand 10 min. Skyl dem grundigt under koldt vand til vandet ikke længere hvidfarves og dup fritterne tørre i et viskestykke. Vend dem med olie, presset hvidløg, salt og peber og bred dem godt ud på en bageplade. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. til fritterne er gyldne og let sprøde.

Salat: Skrub rødbederne og kog dem møre i letsaltet vand. Fjern skindet ved at gnide det af og skær rødbederne i små tern. Pisk 2 spsk. olie, 4 spsk. balsamico, 2 tsk. revet appelsinskal, saft fra hele appelsinen, honning, salt og peber sammen og smag til - tilsæt evt. lidt mere balsamico, hvis der ønskes mere syre. Skær æblerne i små tern og vend halvdelen sammen med rødbederne. Anret på et fad og drys med resten af æbleternene og grofthakket persille.

Sauce: Sæt en glas- eller metalskål over et varmt vandbad og smelt smørret i en kasserolle. Kom bearnaiseessens og hvidvinseddike i skålen og pisk æggeblommerne i til det er ensartet. Tilsæt smørret i en tynd stråle under konstant piskning til saucen er blød og cremet. Rør finthakkede estragonblade i og smag til med hvidvinseddike, salt og peber. Server saucen umiddelbart herefter.

Bøffer: Dup bøfferne tørre og krydr dem med salt på begge sider. Varm lidt olie op på en pande og steg bøfferne gyldne deri i 2-4 min. på hver side (efter ønske). Tag bøfferne af panden og lad dem hvile tildækket i 5 min. inden servering.

Kommentarer og forslag til opskriften