Fyldte tomater: Start med at lave en pesto: Kom basilikummen (både blade og stilke) i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, pinjekerner, 25 g parmesan, salt og peber og kør det til en ensartet masse. Tilsæt ca. ¼ dl olivenolie og smag til. Skær toppen af bøftomaterne og udhul dem forsigtigt med en ske. Skær skorpen af brødet, kom det i en foodprocessor sammen med 2 fed hvidløg og kør det til ensartede brødkrummer. Kom halvdelen af pestoen og lidt olivenolie ved og kør 5 sekunder. Kom fyldet i tomaterne og bag dem ved 175 grader i 15-20 min. Top tomaterne op med friskrevet parmesan og bag yderligere 5-10 min. til osten er gylden.
Pasta: Skær svampene i skiver, hak 2 fed hvidløg fint og skyl spinaten godt. Sauter svampe og hvidløg gyldne i lidt olie. Kom spinaten ved og sauter til væden er kogt næsten væk. Hæld hvidvin og knuste rosa peberkorn på og lad det koge ind. Kog pastaen al dente i letsaltet vand. Kom fløde ved grøntsagerne og lad det simre til saucen har en god konsistens. Vend pasta og sauce sammen og smag til.
Peberbøffer: Varm lidt olie op på en pande og steg bøfferne gyldne deri, 2-4 min. efter ønske – husk at krydre med salt og evt. mere peber. Tag bøfferne af panden og hold dem varme under stanniol indtil servering.
Server med en sprød grøn salat til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften