0

Peberbøffer med hjemmelavede kæmperavioli og hvidløgsristede jordskokker med hasselnødder, citronskal og persille

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ravioli: Rens porrerne og snit dem i tynde skiver. Hak champignoner og 2 fed hvidløg fint og sauter det hele i lidt olie på panden til grøntsagerne er møre. Pres så meget væde fra spinaten som muligt, kom spinaten på panden og sauter videre til al væden er væk. Kom det hele op i en skål og lad det køle lidt af. Rør ricotta i og smag til med salt og peber. Stik lasagnepladerne ud i et lige antal store cirkler, ca. 8 cm i diameter. Fordel grøntsagsfyldet på midten af halvdelen af cirklerne. Fugt kanterne med lunkent vand, læg de resterende cirkler ovenpå fyldet og tryk dem godt til hele vejen rundt. Kog dem al dente i velsaltet vand lige inden servering og vend dem forsigtigt med smeltet smør. Anret på et lunt fad og riv et tyndt lag frisk parmesan henover. Server straks!

Jordskokker: Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i mundrette bidder. Pil 2 fed hvidløg og hak dem helt fint. Vend jordskokker og hvidløg sammen med olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og rist dem ved 220 grader i ca. 20 min. til de er møre og gyldne. Sæt hasselnødderne ind sammen med og rist dem 7-10 min. til hinderne er næsten sorte og kernerne flot gyldne. Lad dem køle af, gnid hinderne af i et rent viskestykke og hak nødderne mellemfint. Skyl, pluk og hak persille ligeså. Vend de varme jordskokker med nødder, persille, fintrevet skal af hele citronen og 1-2 spsk. citronsaft. Kom evt. lidt ekstra ved, hvis nødvendigt, og smag til med salt og peber. Anret og server mens jordskokkerne er lune.

Bøffer: Tag bøfferne ud af køleskabet 30 min. før tilberedning. Pensl bøfferne med et tyndt lag olie og krydr dem med salt. Varm en grillpande godt op og grill dem 2-4 min. på hver side efter ønske. Lad bøfferne hvile tildækket 5 min. inden servering.

Server fx en sprød grøn salat med cæsardressing og godt italiensk brød til.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?