0

Peberfrugt-blomkålsgratin med soltørrede tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens peberfrugterne og snit dem i strimler. Del blomkålen i små buketter og skær løget i tynde både. Rist først løg og peberfrugter i lidt olie, paprika, salt og peber til de er let gyldne, men ikke møre. Kom dem i et passende, lavt ildfast fad. Varm lidt mere olie op og rist blomkålsbuketterne godt gyldne. Krydr med lidt paprika, salt og peber undervejs og kom buketterne i fadet efterfølgende. Klip tomaterne i tynde strimler henover og tilsæt timian. Vend det hele let sammen, så det er blandet. Rør rasp og parmesan sammen og drys det i et jævnt lag henover gratinen. Bag ved 185°C i ca. 20 min. til grøntsagerne er møre og overfladen gylden. Giv til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?