0
Peking-vildand med kålsalat, lynstegte porrer og hoisinsauce

Peking-vildand med kålsalat, lynstegte porrer og hoisinsauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder, Soyabønner, Sesamfrø

Fremgangsmåde

Peking-Vildand: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg ænderne med brystsiden opad i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Rør honning, sojasauce og fivespice (se nedenfor) sammen i en skål. Pensl et tykt lag marinade på ænderne. Steg ænderne i cirka 20 minutter, eller til brystkødet har en centrumtemperatur på 55 grader. Dryp lidt af marinaden over ænderne under stegningen, f.eks. efter de første 10-15 minutter. Tag ænderne ud af ovnen, og lad dem hvile i 5 minutter.

Kålsalat: Snit kålen fint. Pil de små frø ud af stjerneaniskapslerne, og hak dem fint med en kniv eller i en morter. Riv appelsinskallen fint, og rør appelsinskal og -saft med stjerneanis, 3 spsk olie, salt og peber, og vend kålen grundigt med dressingen. Lad salaten trække, mens resten af maden gøres færdig, og smag eventuelt til igen inden servering.

Lynstegte porrer: Rens porrerne, og skær dem i tykke strimler. Steg dem hurtigt i 2 spsk olie i en wok eller på en stor pande. De må gerne blive lidt brune. Krydr med salt.

Hoisinsauce: Pisk hoisinsaucen med vand i en kasserolle, og varm saucen op.

Skær lår og vildandebryster fra benene, skær hvert bryst i 3-4 tykke skiver, og anret skiverne sammen med lårene oven på porrerne. Servér retten med kålsalat, kogte ris (beregn 1 dl rå ris pr person) og hoisinsauce.

Fivespice er en kinesisk blanding af 5 krydderier: stjerne- anis, nelliker, fennikelfrø, sichuanpeber og kinesisk kanel. Kan du ikke skaffe fivespice, kan du krydre med så mange af de krydderier i blandingen, du har.

Tip: Ænderne bliver kun bedre af at blive marineret dagen i forvejen.

VILDT af Christine Bille og Trine Krebs

85 opskrifter på lækre retter med vildt. Med stemningsfulde fotos og enkle opskrifter hives det at spise vildt ned på jorden - og så er det ikke så vigtigt om dyrene er nedlagt af dig selv eller købt i supermarkedet (eller hos Skagenfood).

Se flere opskrifter med vildt i bogen ”VILDT” som koster vejl. 299,95 kr. Den kan købes i boghandlere landet over - samt lige HER

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?