0
Peking-vildand med kålsalat, lynstegte porrer og hoisinsauce

Peking-vildand med kålsalat, lynstegte porrer og hoisinsauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Peking-Vildand: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg ænderne med brystsiden opad i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Rør honning, sojasauce og fivespice (se nedenfor) sammen i en skål. Pensl et tykt lag marinade på ænderne. Steg ænderne i cirka 20 minutter, eller til brystkødet har en centrumtemperatur på 55 grader. Dryp lidt af marinaden over ænderne under stegningen, f.eks. efter de første 10-15 minutter. Tag ænderne ud af ovnen, og lad dem hvile i 5 minutter.

Kålsalat: Snit kålen fint. Pil de små frø ud af stjerneaniskapslerne, og hak dem fint med en kniv eller i en morter. Riv appelsinskallen fint, og rør appelsinskal og -saft med stjerneanis, 3 spsk olie, salt og peber, og vend kålen grundigt med dressingen. Lad salaten trække, mens resten af maden gøres færdig, og smag eventuelt til igen inden servering.

Lynstegte porrer: Rens porrerne, og skær dem i tykke strimler. Steg dem hurtigt i 2 spsk olie i en wok eller på en stor pande. De må gerne blive lidt brune. Krydr med salt.

Hoisinsauce: Pisk hoisinsaucen med vand i en kasserolle, og varm saucen op.

Skær lår og vildandebryster fra benene, skær hvert bryst i 3-4 tykke skiver, og anret skiverne sammen med lårene oven på porrerne. Servér retten med kålsalat, kogte ris (beregn 1 dl rå ris pr person) og hoisinsauce.

Fivespice er en kinesisk blanding af 5 krydderier: stjerne- anis, nelliker, fennikelfrø, sichuanpeber og kinesisk kanel. Kan du ikke skaffe fivespice, kan du krydre med så mange af de krydderier i blandingen, du har.

Tip: Ænderne bliver kun bedre af at blive marineret dagen i forvejen.

VILDT af Christine Bille og Trine Krebs

85 opskrifter på lækre retter med vildt. Med stemningsfulde fotos og enkle opskrifter hives det at spise vildt ned på jorden - og så er det ikke så vigtigt om dyrene er nedlagt af dig selv eller købt i supermarkedet (eller hos Skagenfood).

Se flere opskrifter med vildt i bogen ”VILDT” som koster vejl. 299,95 kr. Den kan købes i boghandlere landet over - samt lige HER

Bonusinfo

Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.

Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?