0
Penne med oksekød i tomatsovs med ristet panko rasp, parmesan og gulerodsstave

Penne med oksekød i tomatsovs med ristet panko rasp, parmesan og gulerodsstave

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 4-7%
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op over høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 5 min. Undgå at røre for meget rundt i kødet, så det kan få godt med farve, og ikke begynder at koge.

løggulerodtomatpassatahvidløg
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak løg og hvidløg groft, tilsæt til kødet, og lad dem stege med, til de bliver gyldne. Hæld passataen op til kødet (Husk at gemme halvdelen af passataen til dag 4, hvis du har kassen til 2 eller 3 pers.), og tilsæt evt. lidt vand for at dække fyldet. Lad retten simre i ca. 15 min., og smag til med salt og peber.

panko rasp
20 min.
Rist raspen

Kom rasp i en pande sammen med 1 tsk. olie pr. pers. Rist i ca. 5 min. under omrøring, indtil det får godt med farve. Krydr godt med salt.

penne pasta
25 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret sovsen henover. Top med rasp og revet ost, og servér med gulerodsstave.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
546 kcal
Fedt:
15,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
54,6 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
5,5 g
Protein:
42,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?