0
Penne med ragù på gris og parmesan med salat & sennepsdressing

Penne med ragù på gris og parmesan med salat & sennepsdressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grisekød i strimlerzittauerløghvidløgtomatpurégulerødderbladselleribasilikum
1 min.
Ragú

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Skræl og skær små tern af gulerødderne og bladselleri.

Sautér det hele i en gryde i god olivenolie, uden at det tager farve.

Kom kødet ved, og sautér yderligere et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og rist igennem et par minutter. Tilsæt så 1 dl vand pr. pers. du laver mad til + evt. en bouillonterning.

Kom låg på, og lad retten simre ved lav varme, under låg, til kødet er mørt, og al væden næsten er fordampet.

Pluk og hak basilikum (gem lidt til pynt), og kom det i ragu'en. Smag til med salt & peber.

Grov sennepmesclun, mix salater
20 min.
Salat & sennepsdressing

Rør en dressing af den grove sennep med samme mængde god eddike og samme mængde sukker, som der er sennep. Pisk med dobbelt så meget god olivenolie, som der er masse.

Vend dressingen med salaten lige før servering.

penne pastaparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Pasta og saml retten
Kog penne i rigeligt godt saltet vand efter anvisning på posen.
Kom den kogte pasta over til ragu'en, og vend rundt (tilsæt gerne en smule af pastavandet også). Vend til sidst med revet parmesan (gem 1/3 til pynt).
parmigiano reggiano (Parmesan)basilikum
30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Pynt med det sidste basilikum, og riv det sidste parmesan over. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?