0
Penne med ragù på gris og parmesan med salat & sennepsdressing

Penne med ragù på gris og parmesan med salat & sennepsdressing

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grisekød i strimlerzittauerløghvidløgtomatpurésaltsort peberolivenolie, ekstra jomfrugulerødder
1 min.
Ragú

Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl og skær små tern af gulerødderne og bladselleri. Sauter det hele i en gryde i god olivenolie, uden at det tager farve. Kom kødet ved og sauter et par minutter. Kom tomatpuré i gryden og rist igennem et par minutter. Kom 1 dl vand på pr person du laver mad til + evt en bouillonterning. Kom låg på og lad retten simre ved lav varme, under låg, til kødet er mørt og alt væden næsten er fordampet. Pluk og hak basilikum (gem lidt til pynt) og kom det i ragu'en. Smag til med salt & peber.

20 min.
Salat & sennepsdressing

Rør en dressing af den grove sennep rørt med samme mængde god eddike og samme mængde sukker som der er sennep. Pisk med dobbelt så meget god olivenolie som der er masse. Vend dressingen med salaten lige før servering

penne pastaparmigiano reggiano (Parmesan)Grov sennep
25 min.
Pasta og saml retten
Kog penne i rigeligt godt saltet vand efter anvisning på posen. Kom den kogte pasta over til ragu'en og vend rund. Kom gerne en smule af pastavandet ved. Vend med revet parmesan (gem 1/3 til pynt)
parmigiano reggiano (Parmesan)basilikum
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt med det sidste baslikum og riv det sidste parmesan over. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?