0
Penne pasta med svampesovs og kødboller
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

italiensk kødbollekrydderihakket oksekødGrydepandeskålsvampe sovs
1 min.
Lav kødboller

Start med at sætte en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et godt skud salt.

Kom kødet op i en skål sammen med krydderblanding og lidt salt. Rør godt rundt, og form derefter kødboller. Steg dem på en mellemvarm pande i en smule olie i i alt 6-8 min., til de har taget godt med farve. Kom herefter svampesaucen på panden, og lad den koge op stille og roligt.

penne pasta
10 min.
Kog pastaen

Kog pastaen til den er al dente - smag dig frem.

hjertesalatsquashbredbladet persille
15 min.
Ordn det grønne

Skær squashen i tern på ca. 1x1 cm. Kom ternene op i panden til kødbollerne. Pluk salaten ud i blade. Halvér de største blade.

Hak persillen groft - både stilke og blade.

25 min.
Anretning

Anret pasta, kødboller og sovs i en dyb tallerken.

Drys persille over retten, og kom salatblade på siden.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.