0
Perfekt sprød kylling med auberginesalat i tahincreme

Perfekt sprød kylling med auberginesalat i tahincreme

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Den PERFEKTE ovnstegte kylling med sprødt skind:

1. Forvarm ovnen til 220˚ C. mens du bringer en stor gryde med masser af salt og vand (2 spsk. salt pr. liter vand) i kog. Kom kyllingen i det kogende vand med brystet nedad. Skru ned for varmen og lad det simre i 12-15 minutter. Tag den op af vandet, lad den dampe godt af og dup den derefter grundigt tør.

2. Kom kyllingen i en bradepande og gnid den med olie. Krydr den nu generøst, med dine yndlingskrydderier* både inde og ude, og tilføj også gerne eventuelle aromaer du bruger til ”maskinrummet”. Steges i ovnen i ca. 1 time - eller indtil der kommer klar saft ud når du prikker en nål ind ved lårets tykkeste sted.

* (I denne opskrift er brugt timian, citronskal og salt og peber)

3. De sidste 10 minutter af stegetiden skrues ovnen op på 250˚C for at opnå det PERFEKTE sprøde skind! Hold øje med kyllingen så den ikke brænder.

4. Lad kyllingen hvile, lunt og udækket, gerne på en rist, med brystet nedad i 15 minutter før udskæring. Voilá - den perfekte sprøde og saftige kylling.

Auberginesalat:

Prik 8-10 små huller med spidsen af en kniv i hver aubergine og gnid dem derefter i lidt olievnolie. Kom dem i et ovnfast fad med lidt stanniol i bunden - og steg dem i ovnen ved 275 grader i ca 45-60 minutter til de er helt sorte og skindet krakkelerer. Vend dem et par gange undervejs.

Tag dem ud og lad dem trække i 20 minutter. Skær nu et snit langs midten af auberginerne og skrab kødet ud og kom det i en sige/dørslag (pas på ikke at få det forkullede skind med) Lad auberginekødet dryppe af i mindst 30 minutter. Hak det nu groft med en stor skarp kniv og kom det i en røreskål sammen med tahin, lidt vand (ca. ½ dl) hakket hvidløg, citronsaft honning og hakket persille. Rør det hele godt rundt og smag til med salt og peber - og evt. lidt mere citronsaft. Befri agurken for kerner og skær den i tern af ca 1x1 cm. Del tomaterne i kvarte og vend sammen med agurker i et dørslag - drys lidt salt på ryst det rundt så det fordeler sig - lad det salte i 10-15 minutter inden det vendes i auberginemassen. Kom salaten i et pænt serveringsfad - drys med granatæblekerner og dryp lidt olivenolie over.

Server retten med gode brød gerne med mellemøstlig oprindelse som fx Lavash eller gode pita.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?