0
Ris med kogt æg, stegt broccoli og tahin
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccolicashewnødderrødløg
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl broccoli, og skræl rødløg.

Skær broccolien ud i små buketter, og snit rødløget i tynde både. Bred begge dele ud på en bageplade, og dryp lidt olivenolie og salt ud over.

Bag i ovnen i ca. 20 min., til broccolien har taget lidt farve, men stadig har bid.

5 min. inden grøntsagerne er færdige, smider du nødderne ind på pladen, og lader dem bage med de sidste minutter.

æg2ris
10 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

Kog æggene i en kasserolle i ca. 6-7 min.

za'atartahincitron
20 min.
Tahindressing

Pisk en dressing sammen af tahin, citronsaft og krydderblandingen.

30 min.
Anretning

Vend de bagte grøntsager med tahindressing.

Smag ris til med et par dråber olivenolie.

Anret ris med bagt grønt ovenpå og kogt æg til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?