0
Perlebyg med kogt æg, stegt broccoli og tahin
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bygkerner, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Æg, Cashewnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccolicashewnødderrødløg
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl broccoli, og skræl rødløg.

Skær broccoli ud i små buketter, og snit rødløg i tynde både. Bred begge dele ud på en bageplade, og dryp lidt olivenolie og salt ud over.

Bag i ovnen i ca. 20 min., til broccolien har taget lidt farve, men stadig har bid.

5 min. inden grøntsagerne er færdige, smider du nødderne ind på pladen, og lader dem bage med de sidste minutter.

perlebygæg2
10 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, let saltet vand. Kog i ca. 15 min. til den er mør, og dræn så overskydende vand væk.

Kog æggene i en kasserolle i ca. 6-7 min.

za'atartahincitron
20 min.
Tahindressing

Pisk en dressing sammen af tahin, citronsaft og krydderblandingen.

30 min.
Anretning

Vend de bagte grøntsager med tahindressingen.

Smag perlebyg til med et par dråber olivenolie.

Anret perlebyg med bagt grønt ovenpå og kogt æg til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?