Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær broccoli ud i små buketter, og skræl og snit rødløg i tynde både.
Bred begge dele ud på en bageplade, og dryp lidt olivenolie og salt ud over.
Bag i ovnen i ca. 20 min., til broccolien har taget lidt farve, men stadig har bid.
5 min. inden grøntsagerne er færdige, smider du nødderne ind på pladen, og lader dem bage med de sidste minutter.
Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, let saltet vand i ca. 15 min., til den er mør, og dræn så overskydende vand væk.
Kog æggene i en kasserolle i ca. 6-7 min.
Pisk en dressing sammen af tahin, citronsaft og krydderblandingen.
Vend de bagte grøntsager med tahindressing, og smag perlebyg til med et par dråber olivenolie.
Anret perlebyg med bagt grønt ovenpå og kogt æg til.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()