0

Persillerodspuré med ristet toscanakål og parmaskinke (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl persillerødderne, del dem i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand tilsat citronsaften. Skyl kålen rigtig godt, dup den tør og fjern de grove stilke. Snit bladene i tynde strimler og hak hvidløget fint. Rist parmaskinke sprød på en tør pande eller i ovnen og lad den køle af på køkkenrulle. Hæld vandet fra persillerødderne, men gem lidt kogevand. Blend rødderne til en helt glat puré med fløde og smør og juster konsistensen med kogevandet. Smag til med salt og peber og hold puréen varm. Varm lidt olie godt op i en wok eller en sauterpande og rist kål og hvidløg kortvarigt med salt og peber - kålen skal kun lige blive blød. Fordel puréen i fire skåle og top med kål og parmaskinke. Server straks til kød, fjerkræ eller fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften