0

Persisk suppe med kødboller, kikærter og krydderurter

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kødboller: Pil løgene, riv dem groft og bland dem med hakket kød, 1 tsk. kanel, 2 æg, salt og peber. Form farsen til små kødboller på størrelse med en 2-krone og stil kødbollerne på køl.

Suppe: Skyl linserne, kog dem netop møre i letsaltet vand i 20-25 min. og dræn dem godt. Pisk yoghurten sammen med 2 æg, ½ tsk. kanel, hvedemel, gurkemeje, salt og peber i en tykbundet gryde. Rør de kogte linser, de rå basmatiris og hønsefonden i og bring suppen til kogepunktet stille og roligt og under jævnligt omrøring. Lad suppen simre i 10 min. under låg. Snit imens forårsløgene i tynde skiver, hak mynte- og persillebladene fint og dræn og skyl kikærterne. Kom forsigtigt kødbollerne i suppen sammen med kikærter, forårsløg, al persillen og halvdelen af mynten og lad det simre i yderligere 10 min. til ris og boller er møre. Hak hvidløgene helt fint og sauter dem i smørret på en pande uden de tager farve. Rør hvidløgssmørret i suppen og smag til med salt og peber.

Server suppen rygende varm i dybe tallerkner med drys af sprøde friske granatæblekerner og resten af mynten og giv masser af godt brød til – fx tyrkisk pidebrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?