0
Petit jomfruhummere med cocktaildressing, dilddressing og gomadressing

Petit jomfruhummere med cocktaildressing, dilddressing og gomadressing

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

 

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Cocktaildressing:
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • Saft af 1/4 citron
  • 0,5 spsk.  koncentreret tomatpuré
  • 1-2 spsk. tomatketchup 
  • 0,5 spsk. Worcestershire sauce
  • 2-3 dråber tabasco 
  • 0,5 tsk paprika 
  • 1 tsk sukker 
  • Salt & sort peber

Rør ovenstående sammen til en dressing.

Anret dressingen i en skål.

5 min.
Gomadressing:
  • 100 g sesamfrø
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk lys eddike
  • 2 spsk soya
  • 4 spsk god mayonnaise
  • evt. 1 fed presset hvidløg
  • 1 lime
  • 1 tsk sesamolie

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, og knus dem derefter i en morter. Mal dem, til de fleste frø er knust. Bland med de øvrige ingredienser (sukker, eddike, soya, mayonnaise og evt. hvidløg). Lad gerne dressingen trække i en times tid, så sukkeret opløses. Smag til med limesaft og lidt ristet sesamolie.

Anret dressingen i en skål.

10 min.
Dilddressing:
  • 1 bundt dild
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 100 g god mayonaise
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 citron
  • salt, peber og sukker

Pluk og hak dild fint. Rør mayonnaise og creme fraiche sammen med dijonsennep og hakket dild. Smag til med citronsaft, salt, peber og sukker. 

Anret dressingen i en skål.

Kogte jomfruhummere
15 min.
Jomfruhummere

Kom de kogte jomfruhummere på et pænt fad. Brug gerne det resterende is fra kassen, de kom i ,til at anrette dem på. Pynt med citron, lime og friske krydderurter.

15 min.

Lun noget godt brød, og server med smør.

20 min.
Anretning

Som vist

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?