Falafel er en populær vegetarisk ret med oprindelse i Mellemøsten, hvor den traditionelt laves på kikærter og steges sprød i olie. I denne opskrift bruger jeg færdig falafelfars for at gøre tilberedningen hurtig og nem. Jeg serverer falaflerne i lune pitabrød med friske grøntsager og harissa samt creme fraiche, som balancerer det krydrede med det lette. Det er en enkel og velsmagende grøn hverdagsfavorit.
Som vist på foto!
Rør harissapaste med olivenolie, og servér det dertil sammen med creme fraiche.
Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.
Det er piv-nemt og drøn lækkert!
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften