0
Pita med falafel, krydderbagt blomkål og tzatziki

Pita med falafel, krydderbagt blomkål og tzatziki

Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålharissakrydderi
1 min.
Bag blomkålet

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. 

Skær blomkålen ud i mundrette buketter. Husk også at bruge stokken.

Vend stykkerne med lidt olivenolie, krydderblanding og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er møre med lidt bid.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%bredbladet persille
5 min.
Lav tzatziki

Riv agurken på den grove side af et rivejern. Knug den revne agurk let med hænderne, og hæld vandet væk. Vend agurk sammen med yoghurt og fintrevet hvidløg efter smag. Krydr med lidt olivenolie, salt og godt med friskkværnet sort peber.

Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv. Kom de snittede stilke op i tzatzikien.

Falafel italianopita / somun
15 min.
Steg falafler

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg falaflerne ca. 4-5 min. i alt på alle sider til de er sprøde og varme i midten.

Lun pitabrødene 2-3 min. i ovnen.

bredbladet persille
25 min.
Anretning

Anret pitabrød ved bordet med blomkål, falafler, tzatziki og persilleblade.

Velbekomme!

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?