Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skær blomkålen ud i mundrette buketter. Husk også at bruge stokken.
Vend stykkerne med lidt olivenolie, krydderblanding og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er møre med lidt bid.
Riv agurken på den grove side af et rivejern. Knug den revne agurk let med hænderne, og hæld vandet væk. Vend agurk sammen med yoghurt og fintrevet hvidløg efter smag. Krydr med lidt olivenolie, salt og godt med friskkværnet sort peber.
Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv. Kom de snittede stilke op i tzatzikien.
Varm en stor pande op ved mellemhøj varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg falaflerne ca. 4-5 min. i alt på alle sider til de er sprøde og varme i midten.
Lun pitabrødene 2-3 min. i ovnen.
Anret pitabrød ved bordet med blomkål, falafler, tzatziki og persilleblade.
Velbekomme!
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()